Tallinna Judo Cup 8.2.2020

Kimmo Hiltula
23.2.2020

Fudoshin Rauma edustettuna Kalevi Spordihall -kisa-areenalla
Fudoshin Rauma edustettuna Kalevi Spordihall -kisa-areenalla
Väkeä riitti myös katsomon puolella
Väkeä riitti myös katsomon puolella
Valtteri viihtyi randoritreeneissä
Valtteri viihtyi randoritreeneissä
Tatamilla löytyi judon yhteinen kieli
Tatamilla löytyi judon yhteinen kieli
Valtteri ja tokui waza
Valtteri ja tokui waza

Valtteri Hiltula osallistui Virossa 8.2.2020 järjestettyyn Tallinna Judo Cupiin. Kilpailuihin osallistui yli 500 kilpailijaa mm. Virosta, Venäjältä, Latviasta ja Suomesta. Valtteri osallistui sarjaan MU12-34, jossa oli peräti 32 kilpailijaa, sarja oteltiin ranskalaisella järjestelmällä.

Valtteri sai ensimmäisessä ottelussaan vastaansa järjestävän virolaisseuran ottelijan. Heti ensimmäisessä ottelussa kävi selväksi, että näissä kilpailuissa ei helppoja voittoja ollut jaossa. Ottelu eteni pisteittä jatkoajalle ja kun sitä oli oteltu vajaan minuutin verran, Valtteri onnistui ipponin arvoisesti heitossaan ja eteni sarjassa toiselle kierrokselle. Toisen kierroksen ottelussa Valtteria vastaan tuli pietarilaista Olympic Hopes –seuraa edustava kilpailija. Venäläinen vei ottelun nimiinsä kahdella wazarin arvoisella suorituksella vaikka helposti Valtteri ei ottelusta voittoa antanut. Venäläinen eteni sarjassa aina finaalin asti, ja Valtterille tuli vielä mahdollisuus keräilyerien ottelussa, jossa vastaan tuli latvialainen kilpailija. Latvialainen ratkaisi ottelun  edukseen ipponin arvoisella sumi gaeshi –tyyppisellä heitolla, jota kukaan ei ole Valtteria vastaan ennen yrittänytkään, ja heitto yllätti Valtterin täysin.  

Kilpailua seuraavana päivänä sunnuntaina kisa-areenalla järjestettiin vielä yhteiset harjoitukset, joihin osallistui iso määrä kilpailijoita. Harjoitukset kestivät lähes kaksi tuntia. Harjoituksen aluksi oli lämmittely, joka sisälsi ison määrä uchi komi –harjoituksia. Loppuaika harjoituksista oli randoria ensin matossa ja sitten pystyssä. Pystyrandorit otettiin kahdessa erässä ja sitä myötä tempo pysyi koko ajan hyvänä. Vaikka pienimmillä junnuilla ei yhteistä kieltä ollutkaan, oli hienoa nähdä miten tatamilla harjoitukset vedettiin hyvässä hengessä, ja uusi pari randoreihin löytyi vähintään yhtä hyvin kuin kotitatamilla.

Kokonaisuutena reissu oli erittäin antoisa ja yksi otteluvoitto kovatasoisesta kansainvälisestä kilpailusta oli hyvä suoritus. Fudoshin Rauma onnittelee Valtteria otteluvoitosta ja kisakokemuksen kartuttamisesta!

Fudoshin Rauma kannustaa myös muita seuran jäseniä osallistumaan kilpailuihin. Kilpaileminen antaa myös harjoitteluun lisäintoa ja tuo harrastamiseen tavoitteellisuutta. Ota kilpailuasioissa yhteyttä oman ryhmäsi ohjaajaan tai seuran kilpailuvastaaviin Karri Leinoon tai Kimmo Hiltulaan.

Tieto tulevista kilpailuista löytyy judoliiton sivuilta judoliitto.fi ja judoshiai –sivustolta judoshiai.fi

Seuraavat kilpailut ovat matalan kynnyksen salikilpailut 15.3.2020 Maskussa.